Jak vybrat břitvu na holení? Řiďte se těmito kritérii


Rozhodli jste se, že dáte sbohem klasickým jednorázovým holítkům či holicím strojkům na žiletky a přejdete rovnou na břitvu? Gratulujeme k tomuto rozhodnutí, dobře nabroušená břitva se postará o vaši tvář vskutku perfektně. Jak byste si ale měli při výběru této holicí pomůcky počínat?

Berte ohled na šířku břitvy

Než začnete břitvu pravidelně používat, nejprve pečlivě zvažte její šířku. Jako začátečníci byste měli jít zlatou střední cestou a vybrat si břitvu o šířce ostří 5/8, která není ani příliš široká, ani příliš tenká. Šířka 5/8 patří mezi nejoblíbenější velikosti břitev a navíc je vhodná pro úplné začátečníky. Až budete zkušenější, můžete přejít na další šířky břitev.

Tip: Nemáte-li po ruce břitvu o šířce ostří 5/8, sáhněte alespoň po břitvě o šířce ostří 4/8.

Zvolte „shave ready“ břitvu

Pokud se poohlížíte po nové břitvě, se kterou se chcete začít holit, je pro vás vhodná tzv. „shave ready“ břitva. Tedy dokonale nabroušená břitva určená k okamžitému použití. Tento typ břitvy je opět ideální pro začátečníky, kteří si najdou svého specialistu na doostřování břitev až postupem času.

Vybírejte pouze kvalitní značky

Při výběru nové břitvy byste měli spoléhat pouze na ověřené značky, které jsou známkou prvotřídní kvality a dlouhé životnosti. Kvalitu představuje zejména značka DOVO Solingen, která zahrnuje břitvy s uhlíkovou i nerezovou čepelí.

Další vlastnosti břitvy jsou na vašem uvážení

Další kritéria výběru nové břitvy jsou už jenom na vás a na vašich pocitech. Rozhodněte se sami, zda si vyberete břitvu s uhlíkovou, nebo nerezovou čepelí. Jednotlivé břitvy se od sebe mohou lišit i na základě provedení držadel.

Volit tak můžete mezi plastovými držadly. Možná, že vás spíše zaujmou dřevěná držadla, a to například z ebenového, dubového či olivového dřeva. Velkou raritou, která vás může oslovit, jsou dále držadla z buvolího rohu nebo mamutího klu.

A nezapomeňte, při holení břitvou potřebujete klidnou a pevnou ruku. Jenom tak dosáhnete perfektního výsledku v podobě hladké tváře.

Co dále potřebujete k perfektnímu holení břitvou?

Pokud budete chtít dosáhnout hladce oholené tváře pomocí břitvy, potřebujete k tomu i spoustu dalších kvalitních pomůcek. Pro začátek si pořiďte:

1. Holicí štětku a mýdlo v kelímku – Díky jejich použití před holením břitvou lépe připravíte svou pleť.

2. Vodu po holení s vyšším obsahem lihu

3. Obtahovací řemen – Aby vám nová břitva dobře sloužila, obtahujte ji na obtahovacím řemeni před každým holením. Používat přitom můžete závěsný i pevný obtahovací řemen. Počítejte ale s tím, že po určitém stupni opotřebení byste měli břitvu předat odborníkovi na přeostření. Pokud s broušením břitvy nemáte vlastní zkušenosti, určitě se tomuto postupu vyhněte.



Datum zveřejnění: 12. 03. 2020


Zpět na výpis článků

Dostaňte se včas k tomu nejvýhodnějšímu...

Zasíláme 1x týdně novinky a slevové akce.Jak používáme vaše údaje?