Věděli jste, že Solingen není značka?

Solingen je město, které německá vláda chrání coby ochrannou známku.

Mnoho lidí se mylně domnívá, že Solingen je značka výrobku. Není tomu tak.

Jedná se totiž o jménodsalihdashdasd;asjda německého města, které je v oblasti nožířského zboží přímo zaklínací formulkou a výrobci padělků a nekvalitního zboží to dobře vědí.

Mnoho z nich se proto snaží zákazníka zmást. Pod dojmem vysoce kvalitního produktu mu chtějí prodat laciný zmetek. Informovaný zákazník by se ovšem neměl nechat nachytat.

Samotné město Solingen, které leží ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko a žije v něm kolem 164 tisíc obyvatel, není výrobcem ničeho. 

 

Nachází se v něm však spousta firem, které se výrobou nožířského náčiní zabývají. Produkty, které pocházejí alespoň ze 60% z tohoto města, má výrobce právo označit názvem města, který německá vláda chrání coby ochrannou známku. Na výrobku ovšem nesmí nikdy chybět ani jméno konkrétního výrobce, k němuž bývá navíc často připojen i firemní emblém. Pouze takto označené zboží pochází skutečně ze Solingenu. 

Ani sebepřesnější značení však stále nemůže zákazníkovi zaručit jednu důležitou věc, a tou je stejně vysoká kvalita veškerého zboží vyrobeného v Solingenu. Všechny firmy nepochybně produkují velice dobré nožířské výrobky, ovšem některé z nich jsou „pouze“ vysoce kvalitní, zatímco jiné jsou špičkové či profesionální. DOVO a Merkur Solingen patří mezi ty opravdu nejkvalitnější.

 



Datum zveřejnění: 21. 11. 2019


Zpět na výpis článků

Dostaňte se včas k tomu nejvýhodnějšímu...

Zasíláme 1x týdně novinky a slevové akce.Jak používáme vaše údaje?