Jak si správně stříhat nehty

Mnoho z nás si určitě ještě dnes vybaví ten pocit, když se nám maminka chystala ostříhat nehty. Pokud jsme nepatřili mezi hrstku statečných, uměli jsme před nůžkami klidně i utéct, nebo jsme se pokusili alespoň vysmlouvat jiný termín. Teď, když už jsme starší, víme, že je úprava nehtů nezbytná a většina z nás u jejich okusování nezůstala. Někdy se nám ale nepoštěstí a sem tam se nám objeví nějaká záděrka, nebo v horším případě nehet zaroste a dokáže pěkně bolet. Připravili jsme si pro vás několik tipů, které by vám měly pomoci takovým nepříjemnostem předejít.

 

Ruce jsou vaše vizitka

Ruce jsou pro mnohé z nás doslova vizitkou, například v zaměstnání. Je proto dobré mít nehty upravené a pokud možno bez nevzhledných záděr. Nehty na rukou by se měly stříhat lehce do kulata, přičemž nehet (i ten krátký) by se měl stříhat na vícekrát. Pokud odstřihneme celý nehet najednou, můžeme ho naštípnout. Naštípnutý nehet nás může trápit v následujících týdnech, protože se bude prasklina pořád zvětšovat. V tomto případě jde o klasické štěpení nehtu.

Změkčení před úpravou

Pokud nemáte vyloženě tvrdé nehty, ruce si dopředu namáčet nemusíte. Po namočení se zjemní i kůže v okolí nehtu a tím je velmi náchylná na poranění. Snadno potom vznikají záděry, kterým se dá však předejít péčí o nehtovou kůžičku. Tu si můžete ošetřit například kleštičkami.

Správný nástroj je základ

Nehty si můžete stříhat nůžkami nebo štipkamiŠtipky jsou vhodné například pokud neovládáme levou ruku natolik, abychom s ní zvládli stříhat nůžkami. Je důležité mít kvalitní nástroje, které vám nebudou nehty štěpit a budou přesné. V naší nabídce máme značku DOVO Solingen, která nabízí kvalitní nástroje ze solingenské oceli. Často se setkáme s nůžkami, které jsou nazývány Solingenky, ale ve skutečnosti jde o nekvalitní manikérské nůžky. Originál Solingen znamená, že je výrobek vyroben skutečně v Solingenu v Německu a je na něj použita jedinečná, vysoce kvalitní solingenská ocel. Výrobek je velice pečlivě a přesně opracován a kontrolován.

V naší nabídce naleznete manikúry, které vám pro svou kvalitu budou sloužit po mnoho let. Kdyby se vám nástroje otupily, můžete si je u nás nechat nabrousit a budou vám stříhat zase jako nové.



Zpět na výpis článků

Dostaňte se včas k tomu nejvýhodnějšímu...

Zasíláme 1x týdně novinky a slevové akce.Jak používáme vaše údaje?