Výběr ideálního kartáče pro vaše vlasy

Věděli jste, že správný kartáč může ovlivnit vzhled a kvalitu vašich vlasů?

Možná bychom nevěřili, jak moc se kvalita našich vlasů odvíjí od jejich úpravy kartáčem. Správný kartáč nás může ušetřit dalšího trápení horkou žehličkou, nebo kulmou. Má na starosti také zdravý lesk, dokonce i zářivost barvy.

Kartáč je osobní záležitost

Hned v úvodu je asi dobré říci, že kartáč na vlasy je individuálním doplňkem, který by měl vlastnit každý svůj. Stejně jako má každý člen rodiny svůj zubní kartáček, ani kartáč na vlasy by neměl kolovat. Prostřednictvím kartáče si můžeme přenášet lupy, ale i nepříjemné kožní infekce. Jednou za čas by se měl čistit a desinfikovat. Druh kartáče by se navíc měl odvíjet od vašich vlasů, čímž většinou stejně dojdeme k tomu, že potřebujeme každý jiný. Zpravidla by jemnost kartáče měla odpovídat jemnosti vašich vlasů, stejně tak i hustota štětin.

Druhy kartáčů

Ploché

Jsou určeny především k rozčesávání a konečnému uhlazování vlasů. Některé kadeřnice s nimi i foukají - v tomto případě je vhodnější použít kartáč, který má řidší štětiny.

Kulaté

Jsou velmi praktické, protože se dají používat ke všemu. Pro foukání a tvarování účesu jsou ideální - dle délky svých vlasů si zvolíte potřebný průměr. Průměr je měřen od středu, bývá 1-6 cm. Čím delší vlasy, tím lépe se vám bude s větším průměrem pracovat. Pokud máte tvrdé vlasy, raději zvolte kartáč s řidšími štětinami. Není větší noční můry, než zaseklý kartáč ve vlasech bez možnosti vysvobození.

Umělý materiál

Pokud se bavíme o nepřírodním materiálu, štětiny budou umělohmotné, nebo kovové. Takové štětiny musí být zakončené kuličkou, aby byl kontakt s kůží příjemný. Na rukojeť kartáče bývá také použitý kov, nebo plast. Tyto kartáče bývají levnější a vyžadují méně péče.

Přírodní materiál

Z kvalitnějšího, ale také dražšího materiálu jsou kartáče přírodní. Rukojeť bývá vyrobena ze dřeva - často bukového, ale také můžeme mít luxusní kartáče z olivového dřeva.

Péče o přírodní materiál

Je třeba dávat pozor, abychom dřevo nemáčeli ve vodě, protože by popraskalo a jednou za čas je vhodné potřít ho olejem, který materiál oživí. Do dřeva jsou potom pevně zasazeny kančí štětiny. Ty jsou pro úpravu vlasů tím nejlepším, protože vlasy netrhají, netahají a nelámou jako běžné kartáče. Navíc vyčesávají z vašich vlasů drobné nečistoty, čímž oživují barvu vašeho účesu.

Kvalitu vlasů také ovlivňují proto, že pomáhají podél vlasu rovnoměrně rozčesat maz, který se jinak hromadí pouze u kořínků. Tento maz působí jako pro vás nejpřirozenější výživový olej, který dodává vlasu lesk a jemnost. Pokud použijete kartáč z kančích štětin při foukání, povrch vlasů není rozlítaný, nebo krepatý, ale hezky hladký a lesklý. Není už proto potřeba další úpravy žehličkou, která vlasům rozhodně neprospívá.

 

Nechte si potěšit oko i vlasy naším sortimentem

Velký výběr kartáčů kvalitní značky KELLER najdete na našem e-shopu. Vyberou si u nás nejen profíci, ale prostě každý, kdo se rád o své vlasy stará. Také u nás najdete nabídku hřebenů, které usnadňují rozčesávání, nebo tvoření účesů.



Datum zveřejnění: 12. 03. 2020


Zpět na výpis článků

Dostaňte se včas k tomu nejvýhodnějšímu...

Zasíláme 1x týdně novinky a slevové akce.Jak používáme vaše údaje?