Jak si vybrat střihací strojek?

Nevíte podle čeho byste se měli rozhodnout, jaký strojek Vám bude vyhovovat? Nabízíme stručný návod.

Střihací strojek se dá pořídit již od několika málo stokorun. Takové produkty jsou však téměř ze 100% vyráběny v Číně, mají plechové hlavice, které nelze brousit (tu poznáte podle toho, že je zapuštěná v plastu, ze kterého koukají cca 3 mm dlouhé zoubky) a zpravidla dlouho střihat nevydrží. Navíc výrobci strojků od těchto běžných značek mnohdy nenabízejí žádné další příslušenství či dostupnost náhradních dílů.

Proto bychom Vám doporučili kupovat strojky známých a prověřených značek jako je MOSER, WAHL, Beardburys nebo Andis- tyto strojky jsou vyráběné v Německu v USA a ve Španělsku.

Profesionální strojky těchto značek mají ocelové hlavice, které Vám vydrží ostré podstatně déle než plechové a zároveň je možné je v případě ztupení nabrousit (viz. Broušení). Tím, že se jedná o střihací strojky používané v každodenních náročných kadeřnických a barber provozech, je vždy dostupné jakékoliv příslušenství (nástavce, hlavice) či náhradní díly (adaptéry, akumulátory). Většinu možných problémů se strojkem tak vyřešíme v našem servisu.

Dalším krokem je nutné si uvědomit, na co budeme strojek používat. Zda na vlasy, na vousy nebo na srst zvířat.

 

Střihací strojky na vlasy se vyznačují pevnou a širokou střihací hlavicí, většinou s nastavitelnou výškou střihu přímo na hlavici:

 

Střihací strojky na kontury či vousy mají pevně danou výšku střihu, užší hlavici a výšku střihu kolem 0,4 mm:

Následujícím kritériem pro výběr strojku je, zda-li budete chtít stojek síťový (šňůrový) či akumulátorový. Každý má své charakteristické vlastnosti:

a) šňůrový

  • má průměrně 2-3 metry dlouhý síťový kabel
  • zpravidla těžší než akumulátorový
  • zpravidla výkonnější než akumulátorový
  • méně náročný na údržbu

Doporučujeme: Wahl Magic ClipWahl Super Taper či Moser Class 50

b) akumulátorový

  • mobilní - bezkabelový provoz
  • je lehký
  • akumulátor má garantovaný počet (500 - 1000) nabíjecích cyklů, poté je třeba akumulátor vyměnit (stejné jako např. u mobilních telefonů - ze začátku Vám vydrží baterka týden, po roce 2 dny)
  • vhodný pro každodenní provoz (pohodlné používání, neomezuje Vás kabel)

Dále je důležité se rozhodnout, jak často budete strojek používat. Pro profi použití (denní) doporučujeme výkonné akumulátorové strojky jako např.: MOSER Genio Pro, MOSER ChromStyle ProMOSER Li-Pro či WAHL Cordless Senior nebo WAHL MagicClip Cordless.

 



Zpět na výpis článků

Dostaňte se včas k tomu nejvýhodnějšímu...

Zasíláme 1x týdně novinky a slevové akce.Jak používáme vaše údaje?