Jak pečovat o střihací strojek

Nezapomínejte strojek olejovat, ten se Vám pak odvděčí dlouhou životností.

Aby střihací strojek fungoval co nejdéle a co nejlépe, musí mu uživatel věnovat určitou péči. Zdaleka nejdůležitějším úkonem, který by měl následovat po každém střihání, je čištění a následné naolejování střihací hlavice. Mini olejničku naleznete v každém novém balení od střihacího strojku, pro běžné fungování doporučujeme zakoupit větší balení - buď od Moser/Wahl nebo z naší řady minerálních olejů: https://www.strihacistrojky.cz/734-mineralni-olej-na-strihaci-hlavice-100ml.html 

Když se toto zanedbá, hlavice má tendenci zatuhávat a to vede k nadměrnému namáhání motoru při každém rozpohybování hlavice.

U akumulátorových strojků dochází při takovémto zanedbání hlavic i k poškození akumulátorů, které se mnohem rychleji vybíjí a následným nabíjením se snižuje počet nabíjecích cyklů.

Abyste se vyhnuli problémům s nízkou kapacitou akumulátorů, doporučujeme strojek nabíjet pouze po dobu nezbytnou pro nabíjení. Nenechávejte proto strojek připojen k elektrické síti i po jeho nabití.

Také si dávejte pozor na to, aby se Vám nestalo, že zaměníte nabíjecí stojánek nového modelu strojku se starým. Tímto jednáním může dojít k nevratnému poškození strojku.

Další důležitá doporučení najdete v návodu na použití u každého střihacího strojku.

 

Dále doporučujeme nepoužívat při práci akumulátorový strojek připojený do sítě déle než je nutné - konektory u adaptérů nejsou vyrobené na tuto zátěž a často nastává problém se zlomeným konektorem. To je pak nutné řešit nákupem nového adaptéru. V některých případech se může i konektor zalomit přímo ve strojku - oprava tohoto typu vychází v servisu k těm nejdražším.

 

Pokud pracujete v náročném provozu a máte občas problém s vyšší teplotou střihací hlavice, doporučujeme zakoupit chladící a dezifenkční sprej Wahl Blade Ice. Stačí jedno přestříknutí a střihací hlavice je ledová. Navíc sprej obsahuje složky, které ničí drtivou většinu virů a bakterií. Upozorňujeme, že čistící sprej nenahrazuje olejování hlavice.

 

Veškeré přípravky, které by se Vám mohli při údržbě hodit, naleznete v sekci Oleje, spreje a čištění



Zpět na výpis článků

Dostaňte se včas k tomu nejvýhodnějšímu...

Zasíláme 1x týdně novinky a slevové akce.Jak používáme vaše údaje?