Skvělé zprávy – prodejna U Alfréda má otevřeno každou středu a čtvrtek až do 18:00 a v sobotu dopoledne od 10:00 do 12:00

Hřeben na vousy: Který je ten nejlepší?

Pokud si pěstujete vousy, určitě jste si vědomi toho, že vaše chlouba potřebuje náležitou péči. Ve vaší základní výbavě vám tak nesmí chybě ani kvalitní hřeben na vousy. Jak vybrat přesně ten nejlepší kousek, který bude odpovídat vašim požadavkům?

Základní funkce hřebenu na vousy

Vousy nejsou vlasy. Ať už tedy nosíte plnovous či knír, pořiďte si na své vousy speciální nářadíčko. Do vaší výbavy zcela jistě patří hřeben na vousy, který vaši chloubu dostatečně pročeše a odstraní z ní nečistoty i vypadané vousy.

Pomocí hřebenu na vousy také promasírujete a prokrvíte pokožku, která se ukrývá pod plnovousem. A co je nejdůležitější. Hřeben na vousy je důležitou stylingovou pomůckou, pomocí které svůj plnovous nebo knír upravíte do požadovaného tvaru.

Hřeben na vousy: Plastový nebo dřevěný?

Jakým hřebenem své vousy pročesávat? Pokud se můžete pochlubit plnovousem, své vousy češte hřebenem vždy v jednu stranu. Použít můžete hřeben na vousy vyrobený z kvalitního plastu. Velmi oblíbené jsou rovněž dřevěné hřebeny na vousy, jejichž základ tvoří například bukové dřevo.

Kapesní hřeben na vousy: Ideální v průběhu dne

Aby vaše vousy vypadaly opravdu skvěle, měli byste si je upravovat také v průběhu dne. Doma používejte hřeben na vousy klasické velikosti. Do práce, na cesty nebo do společnosti s sebou rozhodně noste také skládací kapesní hřeben na vousy, který je uložený v praktickém koženém obalu.

Kapesní hřeben na vousy se vám hravě vejde do zadní kapsy u kalhot, do peněženky nebo do tašky. Díky této chytré pomůcce si tak budete moci své vousy upravit vždy a všude.

Tip: Chcete někomu věnovat hřeben na vousy jako dárek? Radost mu uděláte přímo luxusní sadou na vousy, která kromě hřebenu obsahuje také olej na vousy či další kosmetiku na vousy.

Alternativa hřebenu na vousy: Kartáč na vousy z kančích štětin

Pokud se poohlížíte po alternativě hřebenu na vousy, dobrou volbou je výběr kartáče na vousy. Sáhněte ideálně po kartáči na vousy z kančích štětin, který si poradí i s velmi hustým plnovousem či knírem.

V případě, že jsou však vaše vousy zacuchané, kartáč nepoužívejte jako první. Svůj knír nebo plnovous nejprve jemně rozčešte hřebenem na vousy a pak je do požadovaného tvaru dotvarujte právě kartáčem na vousy.

Vybírejte pouze hřebeny na vousy ověřených značek

Abyste byli s hřebenem na vousy spokojeni, vybírejte si pouze kvalitní výrobky pocházející od renomovaných značek. Opravdu kvalitní hřebeny na vousy pocházejí z dílen německých značek Keller Bürsten, DOVO a Herkules Sägeman, anglické značky Captain Fawcett či americké značky Wahl. Tyto hřebeny na vousy jsou vhodné jak pro domácí, tak pro profesionální použití.



Datum zveřejnění: 18. 03. 2020


Zpět na výpis článků

Dostaňte se včas k tomu nejvýhodnějšímu...

Zasíláme 1x týdně novinky a slevové akce.Jak používáme vaše údaje?