Skvělé zprávy – prodejna U Alfréda má otevřeno každou středu a čtvrtek až do 18:00 a v sobotu dopoledne od 10:00 do 12:00

Co je dobré vědět při úpravě vlasů

7 tipů pro krásné vlasy

Když už se tedy rozhodneme pro divoké lokny, nebo si naopak vlasy žehlíme, bylo by dobré trápení vlasů omezit na minimum. Zde je několik tipů, jak se o upravované vlasy starat.

1. Kvalitní vlasová kosmetika

Investovat se v tomto případě opravdu vyplatí. Kvalitní šampón a kondicionér za vás udělají většinu práce. Při používání profesionálních výrobků stačí opravdu jen kapka velikosti lístkového oříšku, která zpění celé vlasy. Nekvalitní šampóny vlasy pořádně neošetří a musíte jich spotřebovat větší množství.

2. Všeho moc škodí

Pokud to přeženete s přípravky, vlasy budou zplihlé a mnohou se rychle mastit. Postačí si je umýt šampónem, kondicionérem a před úpravou nastříkat ochranným sprejem, který bude vlas před horkem chránit. Pokud si žehlíte vlasy pravidelně, bylo by dobré jednou týdně na vlasy nanést masku, která je zregeneruje.

3. Na mokré vlasy s citem

Jsou velmi náchylné k lámání a poškození. Určitě je tedy nedrbejte ručníkem, ani nerozčesávejte ihned po umytí. Nejprve je nechte trochu oschnout, nebo profoukněte fénem.

4. Při fénování používejte kartáč

Pokud vlasy budete sušit přes kartáč (nejlépe z kančích štětin), nebudou se tolik lámat. Navíc takto upravené vlasy vypadají méně rozlítaně a můžete je tak ušetřit dalšího trápení s žehličkou.

5. Když fénovat, tak s ionizací

Ionty dělí částečky vody na ještě menší a tím zlepšují jejich absorbování uvnitř vlasu. Obnovuje se tak přirozená rovnováha vlhkosti uvnitř vlasových stvolů, které se tolik nevysušují a nepoletují. Pomocí této technologie pracují fény Power StyleVentusTurbo Booster nebo Super Dry, které naleznete na našem e-shopu.

6. Žehlit neznamená spálit

Je samozřejmě lákavé rozpálit žehličku na 210 stupňů a mít vlasy vyžehlené raz dva, ale tímto jim dáváme opravdovou ránu. Mnohem lepší bude žehlit méně stupni, ale po tenčích pramenech tak, aby se nemusely několikrát přežehlovat. Dále bude k vlasům rozhodně šetrnější žehlička keramická nebo keramika-tourmelín. Pokud máte jemné a lámavé vlasy, po jiných raději ani nesahejte. Můžeme vám doporučit například žehličku Cera Style značky Moser, nebo Cutek Advanced od Wahlu, které naleznete na našich stránkách.

7. Zvládne se to i bez účesů

Odpočinek je pro vlasy opravdu nezbytný, pokud nechcete, aby vám začaly výrazněji padat. Stažený culík každý den nebo tupírování rozhodně vlasům neprospívá.

Vážte si toho co máte

I v případě vlasů nejspíš platí, že krása něco stojí. Nemusíme ale přece platit tím, že budeme mít úplně zničené vlasy. Stačí, když k nim budeme trochu ohleduplnější a za to se budeme moci pyšnit krásně upravenou a zdravě vypadající hřívou.





Zpět na výpis článků

Dostaňte se včas k tomu nejvýhodnějšímu...

Zasíláme 1x týdně novinky a slevové akce.Jak používáme vaše údaje?