Skvělé zprávy – prodejna U Alfréda má otevřeno každou středu a čtvrtek až do 18:00 a v sobotu dopoledne od 10:00 do 12:00

Letní sestřih, prosím!

Jaro už je v plném proudu a s ním i doba odhazování kabátů - a to nejen u lidí.

Není proto divu, že psí salóny praskají ve švech. Pokud jeden z těchto salónů máte, nebo naopak chcete ušetřit nějakou tu korunu za jeho pravidelné navštěvování, na našich stránkách naleznete pro stříhání pejsků velmi kvalitní strojky značky Moser, Wahl, Andis nebo Sogo. Ať ostříháte za den spoustu chlupáčů, nebo si jen chcete hezky upravit toho svého, připravili jsme pro vás přehled strojků z naší nabídky, který vám pomůže se mezi strojky zorientovat. 

Základní strojky značky Moser

RexFox a 1400 jsou základní strojky značky Moser. I přes vysokou kvalitu této značky jde opravdu ale jen o strojky základní, které jsou vhodné na dostříhání, nebo stříhání opravdu malých, srstí nenáročných plemen. Podobným strojkem je také strojek značky Sogo, jehož balení obsahuje také bohaté příslušenství. Najdete v něm čtyři přídavné hřebeny, hřeben pro rozčesávání, nůžky, čistící kartáček a také olejničku pro péči o stříhací hlavici. Dále nabízíme strojek PM-1 od Andisu. Všechny tyto strojky jsou síťové a mají spolehlivý motor s dlouhou životností.

Zapeklitější případy

Pokud ale máte pejska o něco většího, nebo není jeho srst vždy perfektně rozčesaná a jemná, budete potřebovat strojek, který zvládne ostříhat celé tělo, včetně problematických a zacuchaných částí. Moser nám nabízí řešení v podobě strojků Max, které si poradí i s většími plemeny. Řada strojků KM, kterou nám přináší značka Wahl, má také mimořádně silný motor (45W) a můžeme si vybrat z několika variant, které se liší svým designem a kvalitou. Strojek AGC 2 značky Andis splňuje požadavky pro náročný provoz také.

Každodenní práce se psí srstí

Pokud pracujete s pejsky od rána do večera, možná oceníte akumulátorové strojky, které vás nebudou omezovat v pohybu. Takovým strojkem je například Super GroomArco (který má hlavici s 5-ti stupňovým rozsahem výšky střihu) nebo strojek Bravura s nejnovější Lithium-Ion technologií.

Důležité detaily

I když už máme ostříhané tělo pejska, nemáme ještě tak úplně vyhráno. Součástí stříhání je také péče o tlapky, které se potřebují zastřihnout nejen nahoře, ale i zespodu. Stříhání tlapek bývá pro pejsky často nepříjemné, je proto v takovém případě lepší zvolit malé kontury, se kterými můžete pracovat rychle a zároveň s nimi hezky doladíte detaily, aby vašemu mazlíčkovi sestřih slušel. Konturovací strojek se kromě tlapek používá na stříhání uší, čumáku a okolo očí. Z našich stránek si můžete objednat například strojek Moser 1400 miniRex miniWahl StyliquePocket pro deluxe nebo akumulátorový strojek Arco mini. Pokud je váš pejsek strašpytel, bude pro něj vhodný strojek Wahl Smart Trim, který pro své malé rozměry snadno schováte v ruce a je velmi tichý.  

Příslušenství

Ke strojkům naleznete na našem e-shopu také náhradní hřebeny různých velikostí. Můžete tak vytvořit sestřih podle svých představ. A pokud by se náhodou hlavice strojku otupila, můžete nám ji poslat a my vám ji rádi nabrousíme.

Na závěr vám ještě řekneme pár bodů, díky kterým si můžete prodloužit životnost vašeho strojku. Pokud dodržíte alespoň jednu z těchto rad, výrazně tím přispějete k tomu, aby vám strojek sloužil po mnoho let.

  • Pejska před stříháním vykoupejte kvalitním šampónem - nečistota urychluje tupení hlavice.
  • Po koupání srst vysušte fénem pomocí kartáče - srst, která není zacuchaná, se stříhá snadněji a předejdete tak vytváření “zubů“.
  • Po každém použití strojek vyčistěte a promažte hlavici speciálním olejem.

Doufáme, že jste si vybrali to pravé pro vás a vašeho čtyřnohého miláčka. Tak hurá do toho! Přejeme vám a vašim pejskům příjemné jarní dny a spousty slušivých sestřihů.



Zpět na výpis článků

Dostaňte se včas k tomu nejvýhodnějšímu...

Zasíláme 1x týdně novinky a slevové akce.Jak používáme vaše údaje?