Jak používat holicí štětku

Jak používat holicí štětku

 

Holicí štětka patří k základní pomůcce, díky které dosáhnete hladké tváře. K čemu vám štětka na holení poslouží? Na nanášení krému, pěny nebo mýdla na holení. Prozradíme vám, jak tuto praktickou pomůcku používat.

 

Základní použití štětky na holení

Holíte se klasickým způsobem? Kromě břitvy, žiletkového strojku či speciálního krému na holení vám v základní výbavě nesmí chybět ani štětka na holení. Tato pomůcka vám poslouží k rozmíchání holicího krému, pěny nebo mýdla. Jejím prostřednictvím vytvoříte bohatou a hustou pěnu, kterou si před samotným holením nanesete na tvář.

Snažte se tuto pěnu nanést opravdu rovnoměrně a ve správné vrstvě. Klasický holicí strojek nebo břitva tak budou velmi snadno klouzat po pokožce. A výsledek? Hladce oholená tvář bez podráždění i pořezání.

Jaký typ holicí štětky vybrat: Dejte přednost jezevčímu vlasu

Na nanášení holicí pěny, krému nebo mýdla můžete v zásadě používat několik typů štětky na holení. A to štětku ze syntetických vláken, kančích štětin, koňských žíní nebo jezevčích vlasů. Kančí jsou přitom nejtvrdší, koňské středně tvrdé a jezevčí nejměkčí.

Pro opravdu dokonalý pocit si vyberte štětku na holení s pravým jezevčím vlasem, který je ideálně měkký, dokáže dobře rozmíchat pěnu, krém i mýdlo a následně je rovnoměrně nanést na tvář. Jezevčí vlas navíc umí spolu s pěnou, krémem či mýdlem proniknout do každého vašeho vousu a poté jej změkčit. Správný typ holicí štětky dokáže také při šetrném používání odstranit z tváře odumřelé kožní buňky.

I na držadle holicí štětky záleží

Novou holicí štětku si nevybírejte pouze podle typu štětin. Zásadní je rovněž anatomie její rukojeti, která vám musí pevně padnout do ruky. Velikost rukojeti, která může být vyrobena ze dřeva, kovu či plastu, by měla odpovídat velikosti vaší dlaně. Navíc by měla mít protiskluzové vlastnosti. Jenom díky tomu se vám bude holicí štětka velmi snadno ovládat.

Návod, jak používat holicí štětku

K používání štětky na holení přistupujte jako k určitému rituálu. Její používání má určitá pravidla, která byste měli znát. Jakým způsobem tedy s holicí štětkou přesně pracovat?

  1. krok: Štětku na holení nejprve propláchněte v teplé vodě. Přebytečnou vodu z ní setřepte. Důležité ovšem je, aby se vodou nasály štětiny. Díky tomu následně napěníte holicí krém nebo mýdlo.
  2. krok: Připravte si misku, do které dáte potřebné množství krému na holení. Pomocí vlhké holicí štětky krém vyšlehejte do pěny. Totéž proveďte s mýdlem na holení, které je přímo uloženo v plechovce nebo dřevěné či plastové misce.
  3. krok: Vzniklou pěnu na holení krouživými pohyby naneste do vousů. Pokud jste nedosáhli požadovaného množství pěny, jednoduše do holicí štětky přidejte trochu vody.
  4. krok: Pusťte se do holení pomocí břitvy nebo holicího strojku.

 

 

 



Datum zveřejnění: 18. 11. 2020


Zpět na výpis článků

Dostaňte se včas k tomu nejvýhodnějšímu...

Zasíláme 1x týdně novinky a slevové akce.Jak používáme vaše údaje?