Skvělé zprávy – prodejna U Alfréda má otevřeno každou středu a čtvrtek až do 18:00 a v sobotu dopoledne od 10:00 do 12:00

Jak vybrat hřeben na vousy

Jak vybrat hřeben na vousy

 

Pěstujete si plnovous nebo knír? Potom vás jistě zajímá otázka, jak vybrat hřeben na vousy. Jelikož váš plnovous či knír potřebují náležitou péči a musí i pěkně vypadat, poradíme vám, jaký hřeben na vousy nesmí ve vaší základní výbavě rozhodně chybět.

 

Základní úkoly hřebenu na vousy

V prvé řadě počítejte s tím, že vousy nejsou vlasy. Proto si zasluhují zcela odlišnou péči. Na svůj plnovous či knír proto budete potřebovat naprosto odlišnou pomůcku. Sáhněte po kvalitním hřebenu na vousy, jehož úkolem bude vaši chloubu pročesat, odstranit z ní nečistoty a vypadané vousy a také promasírovat a prokrvit pokožku, která se pod nimi ukrývá.

Co je tím nejdůležitějším úkolem hřebenu na vousy? S pomocí stylingových přípravků na vousy, jako je vosk nebo olej, váš plnovous či knír upravit do určitého tvaru. Hřeben na vousy přitom využijete nejen ráno a večer. Není od věci, když jej budete mít stále u sebe. Své vousy si tak budete moci upravit kdykoliv během dne.

Hřeben na vousy: Který typ vybrat?

Hřeben na vousy je vhodný pro plnovous či knír, který vám na tváři roste déle než tři měsíce. Pro úpravu kratších vousů místo hřebenu používejte speciální kartáč s přírodními štětinami.

Hřeben je tedy na rozdíl od kartáče přímo ideální k rozčesávání delších vousů. Jenže který typ hřebenu na vousy konkrétně vybrat?

Řiďte se délkou a tloušťkou svých vousů. A také tím, jak moc jsou vaše vousy drsné a zda se vám případně kroutí. Platí přitom, že čím delší a silnější vousy máte, tím vzdálenější zuby má hřeben na vousy mít.

Dřevěný versus plastový hřeben na vousy

Většina vousáčů používá k úpravě své chlouby dřevěný nebo plastový hřeben na vousy. Je jen na vás, zda vám sedne hřeben na vousy vyrobený z kvalitního plastu nebo hřeben na vousy, jehož základem je bukové dřevo. V každém případě si muži chválí, že v případě česání vousů dřevěným hřebenem nedochází ke vzniku statické elektřiny.

Naopak plastové hřebeny na vousy mají tu výhodu, že jsou velmi skladné. Pokud máte plnovous, který si potřebujete průběžně upravovat, vhod vám přijde zejména plastový skládací hřeben na vousy, jehož součástí je praktické kožené pouzdro. Díky tomu si tak tento hřeben můžete dát do tašky nebo do zadní kapsy kalhot a kdykoliv jej použít.

Jak používat hřeben na vousy

Používání hřebenu na vousy má několik zásad. Které to jsou?

  • Je vhodný k česání mokrých vousů po jejich umytí. Dlouhé vousy dobře rozčeše a zabrání tak jejich zauzlování.
  • Na svůj čistý plnovous či knír si následně naneste stylingový přípravek (vosk či olej na vousy) a následně je přečešte hřebenem, který mu dodá kýžený tvar.
  • Začínejte se česat od spodní části a postupujte směrem ke tvářím.
  • Máte husté a dlouhé vousy, které mají tendenci se zamotávat a zauzlovat? Poté je pro vás tím pravým hřeben s nejširšími zuby.

 

 

 

 

 

 

 



Datum zveřejnění: 16. 11. 2020


Zpět na výpis článků

Dostaňte se včas k tomu nejvýhodnějšímu...

Zasíláme 1x týdně novinky a slevové akce.Jak používáme vaše údaje?