Jak vybrat holicí strojek

Kategorie HOLICÍ POTŘEBY

 

Jak vybrat holicí strojek s žiletkami či břity

 

Holíte se každý den? V tom případě byste měli používat kvalitní žiletkový holicí strojek či klasický holicí strojek s břity, které vám zaručí obzvlášť hladké oholení bez podráždění či poranění. Tyto holicí strojky představují výbornou alternativu vůči elektrickému holicímu strojku. Poradíme vám, čím se při výběru holicího strojku s žiletkami či břity řídit, abyste dosáhli skutečně hladké tváře.

 

Berte ohledy na několik základních pravidel

Mezi českými muži jsou velmi oblíbené holicí strojky s vyměnitelnými žiletkami nebo klasické holicí strojky s několika břity. Tyto šikovné pomůcky jim skvěle slouží ke každodennímu mokrému holení tváře a krku. Zaručují navíc mnohem hladší oholení nežli elektrické holicí strojky.

Poohlížíte se momentálně po novém žiletkovém holicím strojku nebo po klasickém holicím strojku s břity? Pokud chcete, aby vám tyto pomůcky na holení skvěle sedly, zkuste se při jejich výběru řídit hned několika pravidly.

Vyberte si kvalitu podle osvědčených značek

Chcete si vybrat opravdu kvalitní holicí strojek s vyměnitelnými žiletkami nebo klasický holicí strojek s břity, které vám budou sloužit dlouhé roky? Potom investujte do produktů osvědčených značek, jež jsou zárukou kvality.

Jde zejména o značky MERKUR Solingen a DOVO Solingen, které produkují výrobky špičkové kvality. Značka MERKUR je přitom dceřinou značkou německé společnosti DOVO Solingen. Tato firma vznikla v roce 1906, kdy se zabývala výrobou brusek, následně začala produkovat nůžky na stříhání vlasů a holicí strojky. Od roku 2006 se DOVO Solingen věnuje výrobě špičkových výrobků pro barber průmysl a produkuje tak holicí strojky té nejvyšší kvality.

Špičkovou kvalitu představují rovněž žiletkové holicí strojky a klasické holicí strojky s břity britské značky Captain Fawcett. Tato světově proslulá značka vyrábí nejen kvalitní pomůcky určené k holení a úpravě vousů, zaměřuje se i na pečující přípravky a pánské vůně.

Další kritéria výběru holicího strojku

Na co dalšího byste se měli při výběru holicího strojku s žiletkami či břity zaměřit? Podstatná jsou pro vás následující kritéria.

  1. Hmotnost holicího strojku

Holicí strojek, který budete používat, by měl být těžší. Díky tomu budete mít při holení stabilnější ruku a budete se cítit bezpečněji, zvlášť pokud patříte k začátečníkům. Právě samotná váha uvede holicí strojek lépe do chodu, a tak na něj při holení nemusíte příliš tlačit.

  1. Délka rukojeti holicího strojku

Toto kritérium nemá vliv na kvalitu oholení, jde tu ovšem o vaše pohodlí. Dle vlastních preferencí si vyberte takový holicí strojek, který se vám bude dobře držet v ruce.

  1. Textura rukojeti holicího strojku

Dejte přednost takovým holicím strojkům, které mají strukturovanou rukojeť. Tato vlastnost vám zajistí pevnější úchop holicího strojku, i když zrovna budete používat olej na holení.

  1. Tvar hlavy holicího strojku

Vyberte si holicí strojek s tenčím tvarem hlavy. Díky tomu se snadněji oholíte i v méně přístupných místech, jako je například kůže pod nosem.

I na typu hlavy holicího strojku záleží

V případě klasického holicího strojku vybírejte hlavu obsahující hned několik břitů systému Mach3. Tato vlastnost zaručí rychlejší a efektivnější oholení. Co se týče žiletkového holicího strojku, zvlášť pro začátečníky je vhodná hlava s uzavřenou plnou lištou. Velmi oblíbená je rovněž hlava s hřebenem se zoubky, která se skvěle hodí zvlášť pro muže s dlouhými nebo velmi silnými vousy.

Vybrat si rovněž můžete žiletkové holicí strojky s nastavitelnou vzdáleností mezi hlavou a ložem žiletky. Díky této vychytávce můžete změnit sklon žiletky i velikost mezery, a rozhodnout se tak sami o důkladnosti svého oholení.



Datum zveřejnění: 15. 11. 2020


Zpět na výpis článků

Dostaňte se včas k tomu nejvýhodnějšímu...

Zasíláme 1x týdně novinky a slevové akce.Jak používáme vaše údaje?