Skvělé zprávy – prodejna U Alfréda má otevřeno každou středu a čtvrtek až do 18:00 a v sobotu dopoledne od 10:00 do 12:00

Jak se správně oholit

Jak se správně oholit

 

Většina mužů nedá dopustit na hladce oholenou tvář. Ne každý z nich se ovšem holí správně a výsledkem je podrážděná a případně poraněná pleť. Jak se tedy oholit tak, aby byla vaše tvář dokonale hladká a bez jediné chybičky? Chce to nejen správnou techniku holení, ale i kvalitní nástroje.

 

Vyberte si správné holicí pomůcky

Abyste dosáhli hladšího a komfortnějšího oholení, naprostým základem jsou pro vás kvalitní holicí nástroje, do kterých se vyplatí investovat. Na každodenní holení používejte žiletkové holicí strojky disponující plnou lištou. Tyto strojky s vyměnitelnými žiletkami jsou určené na mokré holení, při správném použití vám tak zaručí dokonale hladkou tvář.

Pro každodenní odstraňování chloupků na tváři a na krku používejte také vysoce kvalitní holicí strojky klasického tvaru, které obsahují několik břitů systému Mach 3. Tyto klasické holicí strojky určené na mokré holení jsou výbornou volbou pro každého muže, který si potrpí na hladce oholenou tvář.

Hladkou tvář vám zajistí také kvalitní břitva s uhlíkovou či nerezovou čepelí. Při holení břitvou, které patří k nejtradičnějším a nejefektivnějším způsobům odstraňování vousů, nikam nespěchejte. Přistupujte k němu jako k rituálu, který stojí za to si plně vychutnat.

Používejte kvalitní holicí mýdla a krémy

Pokud se chcete správně oholit, kromě kvalitních nástrojů na holení sáhněte také po opravdu kvalitních holicích mýdlech a krémech. Správně vybraný krém či mýdlo vytvoří na vaší tváři a krku ochranný film, který vaši pokožku zjemní a hydratuje a zároveň ji ochrání před podrážděním či poraněním.

K aplikaci tuhého mýdla na tvář přitom budete potřebovat holicí štětku, pomocí níž si mýdlo našleháte a následně nanesete na svou tvář. Aplikovat krém na holení, který je hustší než klasická pěna, však kromě holicí štětky můžete i ručně. Jak k přípravě mýdla, tak krému vám přijde vhod rozdělávací miska.

Zaměřte se na správnou techniku holení

Svou tvář si holte ideálně večer, kdy je vaše pokožka nejméně náchylná k podráždění. Než přistoupíte k samotnému holení, své vousy si nejprve opláchněte teplou vodou nebo nahřejte teplým ručníkem. Následně si na tvář pomocí štětce krouživými pohyby naneste holicí mýdlo nebo krém. Je důležité, abyste vytvořili opravdu bohatou pěnu.

Následně si do rukou vezměte holicí strojek nebo břitvu a pusťte se do holení. Holte se klouzavými pohyby výhradně po směru růstu vousů, vyhnete se tak případnému podráždění či poranění pokožky. Holicí nástroj přitom držte v jedné ruce, druhou rukou si přidržujte kůži, kterou při holení udržujte stále napnutou. Co je dále důležité? Holicí strojek či břitvu při holení pravidelně oplachujte po vodou.

Tímto způsobem si nejprve dohladka oholte obě tváře. Poté by měl následovat krk a nakonec knír a bradka. Když se zcela oholíte, na závěr si svůj obličej opláchněte studenou vodou. Pokud se budete řídit právě touto technikou, vaše oholení bude dokonalé.

Naneste vodu či balzám po holení

Až se oholíte do hladka, následně se postarejte o pokožku své tváře a krku. Použijte kvalitní vodu či balzám po holení, které jemně vmasírujte do své pokožky. Úkolem vody nebo balzámu po holení je vaši tvář jemně hydratovat, vyživit a regenerovat do hloubky. Tato kosmetika po holení rovněž zklidní případné podráždění.



Datum zveřejnění: 13. 11. 2020


Zpět na výpis článků

Dostaňte se včas k tomu nejvýhodnějšímu...

Zasíláme 1x týdně novinky a slevové akce.Jak používáme vaše údaje?