Nůž Burgvogel Solingen Oliva Line
Tento nůž je ručně dobrušovaný, což zajišťuje velmi ostré ostří se zaručenou dlouhou trvanlivostí. Je možné ho umývat v myčce na nádobí, ale u nožů s dřevěnou rukojetí a u špičkových kovaných nožů se doporučuje pouze ruční ošetřování.
Nůž má moderní a velmi estetický design a střenka je vyrobena z velmi kvalitního olivového dřeva. Rukojeť je špičkově opracovaná a bezvadně padne do ruky. Celkově se jedná o vynikající nástroj pro kuchaře, kteří ocení vynikající kvalitu, přesnost a estetiku. Tento dranžírovací nůž je ideální pro důkladné oddělení masa od kostí a pro další precizní práce na kuchyňských ingrediencích. Výroba tohoto nože probíhá v Solingenu v Německu, což zaručuje jeho kvalitu a vynikající řemeslnou práci.
Kuchařský nůž BURGVOGEL Solingen 6860.926.20.0 - dranžírovací
- exkluzivní, profesionální, kovaný kuchařský nůž řady OLIVA Line - špičková kvalita
- čepel vyrobena z jednoho kusu z nejkvalitnější chrom-molybden-vanadové ocli X 50 CrMoV 15
- čepel - 20 cm
- čepel speciálně kalelená a popouštěná v olejové lázni
- maximální korozivzdorné zpracování
- ručně dobrušovaný - velmi ostré ostří se zaručenou dlouhou trvanlivostí
- lze umývat v myčce, ale u nožů s dřevěnou rukojetí a u špičkovývh kovaných nožů se mytí v myčce nedoporučuje
- moderní a velmi estetický design
- střenka vyrobena z velmi kvalitního olivového dřeva
- špičkové opracování rukojeti, bezvadně padne do ruky
- výroba: BURGVOGEL Solingen - Německo
Burgvogel Solingen
"Me fecit Solingen" (mně stvořil Solingen),
těmito latinskými slovy říká firma Burgvogel Solingen, že i přes nejmodernější výrobní metody, zůstává věrna kombinaci vysokých nároků na kvalitu a precizního řemeslného zpracování svých výrobků.
Tato německá firma byla založena bratry Bahnsovými v roce 1949 ve městě Solingen.
V prvních letech své existence čítala společnost pouhých deset zaměstnanců, kteří se zpočátku věnovali vyrábění nožů na zakázku.
V této době firma přichází (jako první na světě) s poloautomatickou bruskou nožů a udává tak směr v technologické inovaci broušení nožů.
Poptávka po výrobcích Burgvogel však strmě rostla, proto se firma roku 1952 odstěhovala do nového areálu, který nahradil původní, kapacitně nevyhovující prostor.
V letech 1953, 1956, 1971, 1984 a 1986 byla výroba modernizována a rozšířena, tak aby reagovala na potřeby trhu a pokrok. V 80. a 90. letech se tedy kupují další výrobní kapacity.
V roce 1997 byla společnost certifikována dle normy DIN 9002.
Do nových a inovativních technologií investuje firma nemalé částky i v současné době, v čemž bude nyní již třetí generace Bahnsových pokračovat i v budoucnu v souladu s dlouholetou tradicí této nožířské firmy.
Kvalitou prověřené kuchyňské a řeznické nože Burgvogel Solingen vyrobené s použitím těch nejlepších ocelí, dlouholetých zkušeností a pilné práce se dnes prodávají téměř po celém světě.
Kód: | 6860.926.20.0 |
Výrobce: | Burgvogel Solingen |
Oliva Line | ANO |
---|
Velké (nad 20 cm) | ANO |
---|