Steakový nůž Burgvogel Solingen Oliva Line
Nůž Burgvogel Solingen 6830.926.12.3 - Oliva - steakový
Číst více..Steakový nůž Burgvogel Solingen Oliva Line
Ostří nože je kované z jednoho kusu nerezové solingenské chrom-molybden-vanadové oceli, která byla zakalená na 55-56 HRC, což zaručuje vysokou tvrdost ostří. Ostří nože je pečlivě ručně zabrušované a má částečnou pilku, což umožňuje snadnější řezání i tvrdších materiálů, jako jsou například steak nebo křehké pečivo.
Držadlo nože je vyrobeno z výběrového olivového dřeva a má ergonomický tvar, což zajišťuje pohodlný úchop a snadné ovládání nože při práci. Díky estetickému provedení se tento nůž hodí i do moderní kuchyně.
Ostří nože má délku 12 cm, což je ideální pro běžné kuchařské práce, jako například řezání steaků. Nicméně není vhodný do myček na nádobí, protože by to mohlo negativně ovlivnit ostrost a trvanlivost ostří. Výrobce tohoto nože, BURGVOGEL Solingen, má vynikající pověst a je známý svou kvalitou a tradicí v oboru výroby nožů. Pokud hledáte vysokou kvalitu a spolehlivost v kuchyni a potřebujete kvalitní steakový nůž, může být tento nůž skvělou volbou.
Nůž kuchyňský BURGVOGEL Solingen 6910.926.12.0 - Oliva
- excelentní kuchyňský steakový nůž - perfektně vyvážený
- kovaný výrobek (nejvyšší kvalita) - špičková nerezová solingenská chrom-molybden-vanadová ocel, zakalená na 55-56 HRC, ostří velmi pečlivě ručně zabrušované
- ergonomické, velmi estetické držadlo z výběrového olivového dřeva
- délka ostří: 12 cm
- částečná pilka na ostří
- nůž není vhodný do myček - ošetřuje se pod tekoucí vodou s minimálním použitím čistících přípravků.
- výroba: BURGVOGEL Solingen - originál Solingen Německo
Burgvogel Solingen
"Me fecit Solingen" (mně stvořil Solingen),
těmito latinskými slovy říká firma Burgvogel Solingen, že i přes nejmodernější výrobní metody, zůstává věrna kombinaci vysokých nároků na kvalitu a precizního řemeslného zpracování svých výrobků.
Tato německá firma byla založena bratry Bahnsovými v roce 1949 ve městě Solingen.
V prvních letech své existence čítala společnost pouhých deset zaměstnanců, kteří se zpočátku věnovali vyrábění nožů na zakázku.
V této době firma přichází (jako první na světě) s poloautomatickou bruskou nožů a udává tak směr v technologické inovaci broušení nožů.
Poptávka po výrobcích Burgvogel však strmě rostla, proto se firma roku 1952 odstěhovala do nového areálu, který nahradil původní, kapacitně nevyhovující prostor.
V letech 1953, 1956, 1971, 1984 a 1986 byla výroba modernizována a rozšířena, tak aby reagovala na potřeby trhu a pokrok. V 80. a 90. letech se tedy kupují další výrobní kapacity.
V roce 1997 byla společnost certifikována dle normy DIN 9002.
Do nových a inovativních technologií investuje firma nemalé částky i v současné době, v čemž bude nyní již třetí generace Bahnsových pokračovat i v budoucnu v souladu s dlouholetou tradicí této nožířské firmy.
Kvalitou prověřené kuchyňské a řeznické nože Burgvogel Solingen vyrobené s použitím těch nejlepších ocelí, dlouholetých zkušeností a pilné práce se dnes prodávají téměř po celém světě.
Kód: | 6830.926.12.3 |
Výrobce: | Burgvogel Solingen |
Oliva Line | ANO |
---|
Střední (11-19 cm) | ANO |
---|